خاطرات مدیر انتشارات قدیانی از زنده‌یاد چیت‌چیان/ تلفن او همیشه در اختیار ما بود | پایگاه خبری صبا
امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۴

خاطرات مدیر انتشارات قدیانی از زنده‌یاد چیت‌چیان/ تلفن او همیشه در اختیار ما بود

مدیر انتشارات قدیانی در یادداشتی به مناسبت درگذشت بیوک چیت چیان مدیر انتشارات مرتضوی از او به عنوان یک ناشر نمونه و انشان صادق یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری صبا، نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی به مناسبت درگذشت بیوک چیت چیان بنیانگذار انتشارات مرتضوی یادداشتی به شرح زیر نوشته است:

«انا لله و انا الیه راجعون
یکی دیگر از بزرگان نشر کشور دیده به جهان پوشید. آقای بیوک چیت چیان بنیانگذار انتشارات مرتضوی که عمری در راه گسترش معارف دینی کوشید و سال ها زیر سلطه ساواک در رژیم گذشته در عراق و ایران دست از کار فرهنگی برنداشت از جهان خاکی رخت بر بست و به افلاکیان پیوست.

آشنایی من با آن زنده یاد به سال‌های ۵۵-۱۳۵۴ برمی‌گردد، که در بازار بین الحرمین کتابفروشی داشت و من در آن زمان برای خرید کتاب و لوازم التحریر به آن محل رفت و آمد داشتم.

در سال ۱۳۶۴ که در ناصرخسرو مغازه گرفتم، محل کارم روبروی مغازه ایشان بود و همین رشته ارتباط و دوستی را بین ما محکم‌تر کرد. آن زمان مخابرات به راحتی خط تلفن واگذار نمی کرد و تلفن مغازه آن بزرگوار بدون هیچ چشمداشتی در اختیار من بود که در طول روز امور کاری ام را از طریق آن انجام می دادم. عضویت در انجمن اسلامی ناشران رابطه ام را با او افزون کرد و بارها در مراسم افطاری در منزل ایشان حضور یافتم.

در دوران ریاست اتحادیه وقتی که سازمان آب تصمیم گرفت قبوض آب بهای ناشران را با تعرفه تجاری حساب کند و حق اشتراک نیز از آنها بگیرد، از ایشان یاری خواستم و به لطف توصیه آن بزرگوار به پسرشان مهندس چیت چیان که وزیر نیرو بودند و وزیر محترم نیز ما را به آقای پرورش مسئول آب منطقه‌ای تهران احاله دادند و توانستیم با گفتگو مسئله آب ناشران را برای همیشه حل کنیم.

مرحوم چیت‌چیان پدری نمونه بود که فرزندانی صالح، اعم از پسر و دختر تربیت کرد که یکی از آنها وزیر نیرو شد. این پسر نمونه اعلای تواضع، فروتنی و ساده‌زیستی بود و بارها من شاهد بودم که ایشان پدر سالخورده را که این اواخر ویلچرنشین هم شده بود با خود به مراسم مذهبی یا زیارت اماکن مقدسه می‌برد. پسری در خدمت پدری که عمر در تربیت و تحصیل او کوشیده بود. در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بارها شاهد حمل کتاب از طرف پسر به غرفه پدر بوده‌ام. در ضمن آن مرد بزرگ پدر شهید نیز بود. بیوک چیت چیان یک ناشر نمونه، انسانی صادق و مردی صمیمی بود که بیش از شش دهه از عمر خود را در راه نشر فرهنگ اسلامی نهاد و از دست رفتن مردی چون او مصداق عینی:

ازشمار دو چشم یک تن کم از شمار خرد هزاران بیش است

روانش شاد و یاد و خاطره اش ماندگار باد.»

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است