«دانشنامه تبرستان و مازندران» در ۵ جلد چاپ شد/ همراهی ۱۲۰۰ مولف | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۲۹

«دانشنامه تبرستان و مازندران» در ۵ جلد چاپ شد/ همراهی ۱۲۰۰ مولف

«دانشنامه تبرستان و مازندران» پس از سال‌ها تلاش نخبگان مازندرانی به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اعلام خبر انتشار دانشنامه تبرستان و مازندران گفت: نتیجه سال‌ها کوشش پژوهشگران و فرهیختگان مازندرانی در این ایام سخت به ثمر نشست و دانشنامه بزرگ مازندران به سرپرستی جهانگیر نصری اشرفی در ۳۳۰۰ دوره ۵ جلدی به چاپ رسید و این کار بزرگ و ارزشمند مژده‌ای است به مردم فرهنگ دوست و هنرپرور مازندران.

وی تصریح کرد: اینجانب ضمن تشکر از حمایت‌های عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد حسین زادگان استاندار مازندران، رییس سازمان برنامه و بودجه و معاونین استاندار، این اتفاق فرهنگی را به تمامی مازندرانی‌ها به ویژه اهالی فرهنگ و هنر و اندیشه تبریک می‌گویم و یاد بزرگ مرد مازندران که سال‌ها در راه تاریخ و فرهنگ و ادب این کهن مرز و بوم تلاش کرد و به تازگی به دیار باقی کوچ کرده است، زنده یاد استاد حسن انوشه را گرامی می‌داریم.

زارع دبیر شورای اطلاع رسانی استان همچنین اظهار کرد: این مجموعه پنج جلدی نخستین دائره‌المعارف جامع مازندران است و با تلاش بیش از هزار و ۲۰۰ مؤلف و دانشور طی حدود یک دهه فعالیت گردآوری شده است و اکنون از سوی نشر نی آخرین مرحله چاپ آن نیز انجام شد و آماده عرضه به بازار کتاب است.

او با اشاره به غنای این دانشنامه بیان کرد: جلد نخست مجموعه دیباچه آن است که در آن به طور کامل درباره دانشنامه شرح داده شده است. در جلد دوم سرفصل‌های تاریخ، اقوام، جغرافیای طبیعی و محیط زیست، باستان‌شناسی و معماری قرار دارد، جلد سوم به سرفصل‌های شهرستان‌ها و شهرها، نظام‌های اداری، آموزشی و فرهنگی، اقتصاد و نام‌آوران پرداخته شده است. جلد چهارم مربوط به سرفصل فرهنگ و مردم‌نگاری در حوزه فرهنگ ناملموس و فرهنگ ملموس است و جلد پنجم به سرفصل‌های زبان، ادبیات، موسیقی، رسانه و ارتباطات و افزوده‌های دیگر اختصاص دارد.

عباس زارع با اشاره به اینکه دانشنامه تبرستان و مازندران در ثبت، ضبط و حفظ دستاوردهای باستانی، تاریخی، جغرافیایی، زیست محیطی، اقتصادی، فرهنگی و هنری و میراث مادی و معنوی این سرزمین توانسته موفق باشد، گفت: گستره اطلاعات دانشنامه، حوزه های فرهنگ تبری زبان از جمله استان گلستان، البرز، تهران، گیلان، قزوین و مازندران را در بر می‌گیرد که در نوع خود قابل ستایش است.

این مسئول فرهنگ و هنر در پایان اظهار امیدواری کرد: به امید خدا پس از نابودی ویروس کرونا ، با حضور مقامات ملی و استانی طی مراسم باشکوهی این دانشنامه را رونمایی خواهیم کرد و پس از آن کار توزیع و فروش کتاب آغاز خواهد شد و اصحاب تحقیق و پژوهش، دانشجویان و دانش آموزان، اهالی فرهنگ و هنر و مردم عزیز برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود می‌توانند از این دانشنامه، استفاده مطلوب و ارزشمندی داشته باشند.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است