«کتابت نور» در انتشارات نیستان | پایگاه خبری صبا
امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۳۱

«کتابت نور» در انتشارات نیستان

انتشارات کتاب نیستان «کتابت نور» شامل خوشنویسی قرآن کریم را به اهتمام سعید نیکخواه‌آزاد به چاپ رساند.

به گزارش صبا، انتشارات کتاب نیستان «کتابت نور» شامل خوشنویسی قرآن کریم را به اهتمام سعید نیکخواه‌آزاد منتشر کرد.

در توضیحاین کتاب آمده است: «این مصحف نورانی با ظاهر رسم الخطی بدیع و ابتکاری نو در چاپ کم رنگ تر حروف و با نیت مستفیض شدن از فضیلت کتابت آیات نور به زیور طبع آراسته شده است و با ارائه رسم الخط زیبا و صحیح و نمونه استاد بزرگ خوشنویسی، استاد میرزا احمد نیریزی، به عنوان سرمشق، برای قلب های زلال و جان های مشتاق علاوه بر سعادت قرائت و تدبر در آیات مبین الهی، بستر کسب فیض کتابت کلام وحی را نیز به حسن و دقت  فراهم آورده است، تا ضمن احیای این موروثه دینی و فرهنگی و هنری ایرانی – اسلامی، مؤانست و مجالست افزون در محضر منور قرآن کریم به تعمق و دریافت نور و معرفت بیشتر برای همه ارادتمندان و دوست داران و اساتید و حافظان و قاریان و خطاطان و هنرمندان بینجامد.

پس از نزول آیات منور قرآن کریم، قلم به شرافت و عظمت سوگند الهی، حرمت یافته است و آنچه می نگارد، تقدسی از جنس نور. کاتبان آیات روشن حضرت حق، به ذوق و ادب و هنر، قلم را در این ساحت قدسی به کمال صناعت رسانده و حرف حرف معجزه آسمانی و ربوبی را به تجمیل و تدقیق مکتوب کردند.

حُسن کتابت کلام فصیح و بلیغ خداوند همچون قرائت زیبا و شیوای آن، محل ظهور سیادت و قداست کتاب نورانی و عزیز حضرت رب گردید و عرصه تجلی زیبایی شناسی در هنر و تمدن اسلامی.

این جمال و نیکوئی به تاکیدات روایات متعالی حضرات معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) محکم و متقن شده است؛ احادیثی که اشاره به فضیلت خوشنویسی، زیبایی و حُسن نگارش آیات مصحف شریف دارند.

همزمان با ورود اسلام به ایران، نگارش این کتاب آسمانی به وسیله هنر خوشنویسی یکی از مرسوم ترین اقدامات ایرانیان بوده است. قرآن نویسی در طول قرن های متمادی در کشور ما ادامه یافته است و اوج این هنر ارزشمند را در عصر صفوی می توان دانست.

عشق و علاقه ایرانیان به اسلام و همچنین گرایش دیرینه آنها به هنر، سبب پیدایش خوشنویسان بزرگ و خلق آثار بسیار ماندگاری از کتابت قرآن شده است.

یکی از مهم ترین نقش آفرینان تحول در عرصه هنر خوشنویسی قرآن، استاد میرزا احمد نیریزی است. وی از بزرگترین خوشنویسان خط نسخ و کاتبان قرآن کریم در اواخر حکومت صفوی است، که بانی شیوه خاصی در خط نسخ شناخته می شود. شیوه ابداعی وی که مورد استقبال خوشنویسان پس از او قرار گرفت به نسخ ایرانی شهرت دارد.

امید که نشر نورانی مصحف شریف با رسم الخط جمیل این استاد هنرمند ایرانی، قلب ها و قلم ها را به انوار قرآن کریم روشن تر سازد.»

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است