برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان بدون کنکور وارد دانشکده موسیقی می‌شوند | پایگاه خبری صبا
امروز ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۶

برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان بدون کنکور وارد دانشکده موسیقی می‌شوند

داوران بخش تنبک، گیتار و ابوا پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان درباره این جشنواره توضیح دادند.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، کامبیز گنجه‌ای داور چندین دوره بخش تنبک جشنواره موسیقی جوان، با مثبت ارزیابی کردن جشنواره گفت: جشنواره جوان در ردیف معدود جشنواره‌های موسیقی است که توانسته در این سال‌ها به‌مدد داشتن برنامه‌ریزی منسجم و بهره‌گیری از حضور هنرمندان باسابقه درحیطه داوری، گام‌های موثری در زمینه ارتقا انگیزه هنرمندان جوان بردارد براین اساس، می‌توان کارنامه جشنواره موسیقی جوان را مطلوب و قابل‌قبول ارزیابی کرد. چرا که چنین جشنواره‌ای توانسته بستر مناسب و سالمی را برای تجربه‌آزمایی هنرمندان جوان فراهم کند.

او درباره ارزیابی خود از شرکت‌کنندگان بخش تنبک عنوان کرد: هرسال شاهد رشد و رویش جوانان مستعدی از بطن جشنواره موسیقی جوان هستیم. کما این‌که هنرمندان جوان در بخش‌های مختلف جشنواره توانسته‌اند به شایستگی‌های زیادی دست یابند. منتهی مساله این است که هنرمندان جوان برای تداوم فعالیت خود در عرصه موسیقی نیازمند در اختیار داشتن خوراک باکیفیت هستند.

این نوازنده تنبک اظهار کرد: هنرمند به‌تنهایی نمی‌تواند در این زمینه پیش رود. آنچه مسلم است این‌که سیاست‌گذاران فرهنگی باید با در اختیار قرار دادن بودجه و سایر امکانات در ارتقا سطح کیفی موسیقی جامعه قدم بردارند. به هرحال، آینده موسیقی کشور باید به دست جوانانی که از درون جشنواره ها معرفی و شناسایی می‌شوند، ادامه پیدا می‌کند.

این عضو هیات داوران جشنواره موسیقی جوان در پاسخ به این سوال که جشنواره‌ها چقدر می‌توانند در فراهم کردن زمینه اشتغال برای برگزیدگان هر دوره نقش داشته باشند، تصریح کرد: هرکدام از جوانانی که در جشنواره‌ها مانند جشنواره موسیقی جوان حضور می‌یابند، دلشان می‌خواهد بعد از گذراندن دوره‌های تخصصی، وارد بازار کار شوند. این مساله هم برای جوانان از طریق ورود به ارکسترها میسر می‌شود. امیدوارم دولت بتواند با حمایت بیشتر از نسل جوان در جشنواره‌هایی نظیر موسیقی جوان به فراهم کردن زمینه اشتغال آن‌ها کمک کند. بنابراین، تصور می‌کنم بهترین جایزه‌ای که می‌توان برای برگزیدگان جشنواره درنظر گرفت، فراهم کردن زمینه اشتغال‌زایی برای آن‌ها باشد. جشنواره موسیقی جوان در سال‌های اخیر، این امکان را فراهم کرده تا برگزیدگان بدون کنکور وارد دانشکده موسیقی شوند که به نظرم اتفاق خوشایندی است.

گنجه‌ای با اشاره به دیگر مولفه‌های جشنواره موسیقی جوان عنوان کرد: مهم‌ترین ویژگی یک جشنواره استمرار آن در برگزاری مداوم است و خوشبختانه جشنواره موسیقی جوان توانسته با داشتن چنین شاخصه‌ای، هرسال قوی‌تر از سال گذشته در مسیر حفظ و احیای موسیقی اصیل ایرانی نقش داشته باشد.

این هنرمند اضافه کرد: یکی از کارهایی که می‌تواند در جشنواره‌هایی مثل جشنواره موسیقی جوان صورت بگیرد این است که هنرمندان جوان با پیشینه و زندگینامه هنرمندان پیشکسوت آشنا شوند. چرا که دیده می‌شود دراغلب مواقع، جوانان به نواختن یک ساز مشغول هستند، اما نسبت به پیشینه نوازندگان بزرگ سازها آشنایی چندانی ندارند.

 جشنواره موسیقی جوان بین المللی شود

علیرضا تفقدی نوازنده گیتار و مدرس که داوری چندین دوره جشنواره موسیقی جوان را برعهده داشته است، با اشاره به برگزاری جشنواره در سایه شیوع ویروس کرونا بیان کرد: این دومین دوره جشنواره است که تحت تاثیر پاندومی کرونا برگزار می‌شود و تقریبا همه داریم به این شکل برگزاری، عادت می‌کنیم و با آن کنار می‌آییم. بنابراین تاثیرگذاری جشنواره تغییری نکرده است و هنوز جوان‌ها از آن استقبال می‌کنند.

این مدرس موسیقی درباره سطح کیفی آثار ارایه شده در جشنواره موسیقی جوان خاطرنشان کرد: هنرآموزان جوانی از شهرستان‌های دور از پایتخت در این جشنواره شرکت کردند و درخشیدند. بسیاری از آن‌ها در حالی در چنین رقابتی به چشم آمده‌اند که هنرآموزان تهرانی به کلاس‌ها و اساتید خوب دسترسی دارند. بسیاری از هنرمندان جوان شهرستانی از استعدادهای ذاتی و توانایی‌های غریزی برخوردارند و حیف است که این بچه‌ها از برگزاری جشنواره بی‌خبر بمانند و نتوانند در جشنواره شرکت کنند.

او افزود: ممکن است یک هنرجوی بسیار با استعداد در گوشه‌ای از کشور پهناورمان باشد که در این شرایط متاثر از کرونا و تعطیلی‌ها مداوم در جریان برگزاری جشنواره قرار نگرفته و اصلا متوجه نشده که جشنواره برگزار می‌شود یا نه.

تفقدی اظهار کرد: کسانی را از نقاط دور از پایتخت، با سن کم دیده‌ام که کارشان عالی بوده است. اگر برگزیدگان چهارده دوره جشنواره را به لحاظ آماری بررسی کنید، متوجه می‌شوید که بسیاری از آن‌ها اهل شهرستان بودند و عمدتا حوالی ۱۰ و ۱۲ سال، سن داشتند.

این نوازنده و مدرس گیتار پیشنهاد کرد که وقتی از کرونا عبور کردیم، می‌شود داورانی را از خارج دعوت کرد تا جشنواره بین‌المللی شود و گفت: در سایر کشورها جشنواره‌های ملی منوط به ارزیابی داخلی نیستند، مثل جشنواره‌های فیلم در جهان. همچنان که یک فیلمساز ایرانی در جشنواره کن قضاوت می‌کند یا می‌تواند عضو آکادمی اسکار باشد، جشنواره موسیقی جوان هم می‌تواند از حضور و همراهی داوران خارجی بهره بگیرد.

داور بخش گیتار پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان، با اشاره به بخش‌هایی مثل موسیقی نواحی و موسیقی سنتی ایرانی، تاکید کرد: شاید داوران خارجی در این زمینه‌ها خیلی حرفی برای گفتن و ارتقای جشنواره نداشته باشند اما در بخش‌های موسیقی کلاسیک می‌توانند موثر عمل کنند.

تفقدی بیان کرد: حضور داور خارجی به جشنواره وسعت می‌دهد، باعث رسمیت بیشتر جشنواره می‌شود، اعتبار آن را بالاتر می‌برد و می‌تواند کم کم راهی برای توسعه جشنواره و راهیابی هنرمندان ایرانی به ارکسترهای بین‌المللی باز کند. این مساله باعث می‌شود که انگیزه بچه‌ها نیز افزایش پیدا کند.

تفقدی این نکته را هم متذکر شد که برگزاری جشنواره به صورت بین‌المللی، تبلیغ آن در خارج از کشور را در پی دارد و تصریح کرد: کسی که در یک جشنواره بین‌المللی جایزه ببرد، اعتبار بیشتری کسب می‌کند و می‌تواند در رقابت‌های بین‌المللی بیشتری جضور پیدا کند و از امتیازهای آن که حداقلش دیده شدن است، بهره بگیرد.

گرایش جوانان به یادگیری ساز اُبوا بیشتر شده است

یاسمن کیمیاوی که مدت دو سال است داوری این جشنواره را در بخش سازهای بادی برعهده دارد، درباره اثرگذاری این جشنواره در جامعه گفت: ازدیدگاه من جشنواره ملی موسیقی ایران انگیزه بسیار خوبی برای شرکت‌کنندگان جوانی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند. درواقع این جشنواره در کنار ایجاد رقابت، به نوعی در بین شرکت‌کنندگان ارتباط دوستی به‌وجود آورده است تا با دیدن اجراهای یکدیگر توجه بیشتری به کارهای هم گروهی‌های خود داشته باشند.

او ادامه داد: محور این جشنواره بر حضور گروه‌های سنی مختلف برنامه‌ریزی شده است، شرکت‌کنندگان مختلفی که ممکن است در دیگر جشنواره ها امکان حضور نداشته باشند. نکته دیگر اینکه این جشنواره در سطح کیفی بالایی هدف‌گذاری شده و بر این اساس رپرتوارهایی که برای آن تعریف شده رپرتوارهای قوی است و انگیزه نواختن و اجرایی شدن این رپرتوارها در شرکت کنندگان وجود دارد. از سویی دیگر جشنواره ملی موسیقی جوان طی این سال‌ها تلاش کرده استانداردهای خود را حفظ کند و این موضوع از نگاه من بسیار حایز اهمیت است.

داور پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با بیان اینکه تعداد نوازندگان ساز  اُبوا در ایران اندک است، اظهار کرد: با وجود این تعداد کم در این چند سال اخیر رشد خوبی داشته و علاقه‌مندان بسیاری به آن جذب شده اند. در این سال‌ها هنرجویان بسیاری یادگیری این ساز را در هنرستان به‌صورت جدی دنبال می‌کنند که به عقیده من یک بعد آن جشنواره موسیقی جوان است چرا که توانسته انگیزه خوبی در بین آن‌ها ایجاد کند و شرکت در این جشنواره بخشی از هدف گذاری زندگیشان است که به باور من تصمیم بسیار خوبی است.

این نوازنده ابوا درباره ارزیابی خود از سطح کیفی آثار شرکت کنندگان گفت: این جشنواره در هر دو بخش نوازندگی سازهای کلاسیک و ایرانی از مناطق مختلف ایران متقاضیان و علاقه‌مندان بسیاری دارد. این شرکت‌کنندگان جوان در طول این سال‌ها بسیار قوی و در سطح بالایی ظاهر شده‌اند و البته برگزاری چنین جشنوارهایی برای نوازندگان جوان فرصت مهمی است و به آن‌ها انگیزه‌ و اشتیاق می دهد. ضمنا با ایجاد هدف‌گذاری مناسب، در جهت آن آموزش می‌بینند، چرا که شرکت کنندگان ملزم هستند رپرتوارهای تعریف شده را بااصول درست رعایت و اجرا کنند.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است