بازدید از آثار نقاشی و مجسمه چنگیز شهوق در گالری دستان | پایگاه خبری صبا
امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۵۹

بازدید از آثار نقاشی و مجسمه چنگیز شهوق در گالری دستان

نمایشگاه نقاشی و مجسمه چنگیز شهوق از 19 شهریور تا 2 مهر ماه در گالری دستان دایر است.

به گزارش صبا، نمایشگاه نقاشی و مجسمه چنگیز شهوق، امروز ۱۹ شهریورماه در گالری دستان افتتاح شد و تا ۲ مهرماه نیز ادامه دارد.

چنگیز شَهْوَق، نقاش و مجسمه‌ساز معاصر، متولد ۱۳۱۲ در باکو، از پیشگامان هنر نوگرای ایران محسوب می‌شود که در سال ۱۳۷۵ در تهران درگذشت.

شهوق از بنیانگذاران بی‌ینال‌های ملی ایران محسوب می‌شود و در بهمن ۱۳۴۰، به همت اداره روابط بین‌الملل و انتشارات هنرهای زیبای کشور، نمایشگاهی از نقاشی‌ها و پیکره‌سازی‌های دانش‌آموزان دبیرستان «ایران فردا» برپا کرد. از آثار خودش هم مجسمه‌ای از سیم و فلز را به نمایش گذشت که بی‌تاثیر از آثار گونزالز نبود. در همان دوره هم تعداد زیادی کمپوزیسیون‌های رنگ روغن را در تالار رضا عباسی به نمایش درآورد.

در بی‌ینال چهارم حضور دو داور ایتالیایی، پالما بوکارلی رییس موزه هنر مدرن رم و پروفسور جولیو کارلو آرگان استاد تاریخ هنر دانشگاه رم در بی‌ینال، منجر به برنده شدن او و گرفتن بورسیه ایتالیا شد.

علاقه شهوق به کار با مواد پلکسی گلاس و پلی‌استر منجر به ساخت مجسمه‌هایی شد که مثل آثار دیگر هنرمندان نبود، او از مواد مختلف مانند سیم، پشم‌شیشه، لعاب و رنگ برای خلق آثارش بهره گرفت و در تمام این آثار به دنبال خلق وضعیتی بود تا مسایل ذهن خود را در حالت‌هایی تجسمی نشان دهد. او در نیمه دوم دهه ۴۰ مس، نیکل و روی را با پشم‌شیشه و رنگ ترکیب می‌کرد.

علی‌رغم استفاده شهوق از نقش‌مایه‌های سنتی- فلزی ایران، انتزاع از مهمترین وجوه کار او بود. شهوق یک دوره به کار نقاشی برجسته روی آورد و بافت و مواد گوناگون را در کنار رنگ بر بوم آورد. او در حقیقت یک نقاش شیمیست بود. این نوع مطالعات باعث شد دیگر رنگ را به صورت آماده خریداری نکند و خودش رنگ تهیه کند. مجسمه‌های او از طرح‌هایی الگو می‌گرفت که بر کاغذ رسم می‌شد، به همین دلیل در آثار او پیوسته یک نوع هندسه و مقیاس‌های ریاضی در دل انتزاع وجود دارد.

نمایشگاه آثار شهوق تا ۲ مهرماه از ساعت ۱۱ تا ۱۹ در گالری دستان به نشانی خیابان فرشته، خیابان بیدار، شماره ۸، طبقه دوم برپاست و علاقه‌مندان به دلیل شرایط کرونا، با هماهنگی قبلی با شماره تلفن‌ ۲۶۳۰۹۶۴۵ می‌توانند از این نمایشگاه دیدن کنند.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است