نسخه تصویری مسترکلاس آنلاین «کلیاتی درباره مستند مردم‌شناسی» منتشر شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۵

نسخه تصویری مسترکلاس آنلاین «کلیاتی درباره مستند مردم‌شناسی» منتشر شد

نسخه تصویری مسترکلاس فرهاد ورهرام کارگردان و تهیه‌کننده سینمای مستند با موضوع «کلیاتی درباره مستند مردم‌شناسی» امروز چهارشنبه دوم تیرماه منتشر شد.

به گزارش صبا به نقل از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، فرهاد ورهرام مستندساز، فیلمبردار، محقق، کارگردان و تهیه‌کننده سینمای مستند در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» مسترکلاس آنلاینی با موضوع «کلیاتی درباره مستند مردم‌شناسی» برگزار کرده که امروز چهارشنبه نسخه تصویری این مستر کلاس برای علاقمندان و فعالان سینمای مستند منتشر شده است.

فرهاد ورهرام در این مسترکلاس می‌گوید: یکی از بهترین اشکال سینمای مستند، درباره مردم‌شناسی و انسان شناسی است. مردم‌شناسان بعد از اینکه دوربین عکاسی اختراع می‌شود، با اتفاق ویژه‌ای مواجه شده و ابزاری برای ثبت عکس‌هایی از آدم‌ها و وقایع پیدا می‌کنند. این اتفاق با اختراع دوربین فیلمبرداری وضعیت بهتری پیدا می‌کند و موجب می‌شود تا آن‌ها به تحلیل‌های بیشتری دست پیدا کنند، به صورتی که در سال‌های گذشته از عکس و فیلم برای حوزه مردم‌شناسی استفاده شده است.

کارگردان «عروسی مقدس» ادامه می‌دهد: سینمای مردم‌شناسی کمی بعد از اختراع سینما به وجود آمد، به صورتی که فیلم‌هایی که برادران لومیر در روستاها می‌گرفتند ابتدا به عنوان فیلم‌های سیاحتی شناخته می‌شد اما با گذشت زمان این وضعیت به صورتی پیش رفت که مردم‌شناسان از آن‌ها استفاده کردند و این ژانر به عنوان ژانر مردم‌شناسی شناخته شد و وضعیت بهتری پیدا کرد.

این مستندساز درپایان درباره علت تغییر ژانر مردم‌شناسی در سینمای مستند بیان می‌کند: اتفاقی که مردم‌شناسی و سینمای مربوط به آن را با تغییر مواجه کرد، توسعه ابزار فیلمبرداری، سبک شدن وسایل و به دست آوردن تصاویر بیشتر از مردم مناطق مختلف بود. به این صورت مردم شناسی و سینمای آن گسترش پیدا کرده و ما به انسان‌شناسی و انسان‌شناسی بصری دست پیدا کردیم.

دانشجویان، پژوهشگران، مستندسازان و دوستداران سینمای مستند می‌توانند مستر کلاس فرهاد ورهرام را در سایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به نشانی defc.ir و در بخش پژوهش و کارگاه‌های آموزشی ببینند.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است