جشنواره جهانی فیلم فجر در فیاپ ثبت شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۵۳
عسگرپور در افتتاحیه خبر داد:

جشنواره جهانی فیلم فجر در فیاپ ثبت شد

دقایقی پیش مراسم شروع به کار رسمی سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران فیلم سینمایی «آن سوی آتش» ساخته کیانوش عیاری آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری صبا، مراسم شروع به کار رسمی سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران فیلم سینمایی «آن سوی آتش» ساخته کیانوش عیاری در سالن ۱ پردیس سینمایی چارسو با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران دقایقی قبل برگزار شد.

این مراسم که عصر روز چهارشنبه ۵ خرداد برگزار شد، ابتدا به پخش تیزر این رویداد سینمایی اختصاص داشت.

امیر اسفندیاری معاون دبیر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در این مراسم گفت: جشنواره سی‌و‌هشتم قرار بود در اواخر فروردین سال گذشته برگزار شود ولی به دلیل شیوع کرونا کنسل شد و ما تصمیم گرفتیم با استفاده از فناوری دیجیتال جشنواره‌ را در همین شرایط برگزار کنیم.

وی افزود: در بخش فیزیکال، فیلم‌های جشنواره در تمامی سالن‌های چارسو به علاوه سینمای روباز همین پردیس، سینمای روباز کانون و سینما آزادی اکران می‌شود اما تمام برنامه‌های دیگر ما به صورت مجازی است.

اسفندیاری همچنین خبر داد: کارگاه‌های مجازی ما با استقبال روبه‌رو شده، آن هم بیش از ۱۰ برابر زمانی که به صورت فیزیکی برگزار می‌شد.
او افزود: فکر می‌کنم این فضای مجازی که به جشنواره‌ها اضافه شد، در آینده هم همراه جشنواره‌ها خواهد بود ولی هیچ چیزی جای آن فضای رو در رو را نمی‌گیرد. شعار ما در این دوره «ایمن برگزار می‌کنیم» است که این شعار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تحقق پیدا می‌کند و امیدوارم جشنواره خوب و سلامتی را پشت سر بگذاریم.
معاون دبیر جشنواره سی‌وهشتم فیلم فجر با اشاره به پخش فیلم سینمایی «آن‌سوی آتش» کیانوش عیاری گفت: در این دوره بخشی که ما از دست دادیم، دارالفنون بود که برگزاری آن در دوره‌های گذشته جشنواره جهانی فجر برای سینمای ایران آورده‌های زیادی به همراه داشت. امیدوارم در سال آینده این بخش را داشته باشیم.
اسفندیاری درباره بخش کلاسیک های مرمت‌شده جشنواره توضیح داد: یکی از اتفاقاتی که در دوره های اخیر در دستور کار جشنواره جهانی قرار گرفته است، نمایش فیلم‌های کلاسیک مرمت شده است. خوشبختانه سینمای ایران جزو معدود سینماهایی‌ است که این گنجینه‌ را در اختیار دارد و می‌تواند هر از گاهی از نگین های آن استفاده کند و تداوم سینمایی خود را نشان بدهد.

وی با تشکر ویژه از فیلمخانه ملی و لادن طاهری بابت همراهی با این بخش، عنوان کرد: فیلم امروز ساخته آقای عیاری است که مرمت شده است.

در ادامه مراسم محمدمهدی عسگرپور  دبیر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر بیان کرد: ما امسال با توجه به شرایطی که به وجود آمده مراسم افتتاحیه و اختتامیه نخواهیم داشت. تجاربی که در دنیا شکل گرفت و ما در بخشی از آن سهیم بودیم، فرمول های جدید را به ما آموزش داد و امروز هم ترجیح دادیم افتتاحیه را به این شکل برگزار کنیم که همزمان با نمایش یکی از فیلم‌های مهم کشورمان باشد.
او ادامه داد: چند سالی است که جشنواره تلاش می‌کند در فدراسیون جهانی انجمن‌های تهیه‌کنندگان فیلم (فیاپف) ثبت شود که این تلاشها بعد از این چند سال به نتیجه رسید و امروز باعث افتخارم است که بگویم  جشنواره جهانی فیلم فجر روز گذشته در فیاپف به ثبت رسید. این جشنواره در کنار جشنواره‌های معتبر جهانی به ثبت رسیده است که این موضوع مزیت‌های زیادی دارد و البته مسایل خاص خود را هم دارد.
عسگرپور همچنین اعلام کرد: وقتی در قاعده‌های جهانی قرار می‌گیریم، در شرایط جدیدی هم قرار می‌گیریم. ولی به نظرم موفقیت بزرگی برای سینمای ایران تلقی می‌شود به نوبه خود این موفقیت را به سینمای ایران تبریک می‌گویم.
وی افزود: این جشنواره مثل خیلی از رویدادها هواداران و بدخواهان خود را دارد. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که ممکن است قدر داشته‌های خودمان را ندانیم وضعیتی که در آن زندگی می‌کنیم این شرایط را ایجاد کرده است.
این فیلمساز عنوان کرد: این فیلم‌ها بخشی از افتخارات ماست که خیلی از کشورهای دنیا این مزیت را ندارند. برخی از فیلمسازان خارجی می‌گویند ایران بهشت فیلمسازان اول است و ما باید قدر آن را بدانیم.

عسگرپور گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که گاهی از هفتاد یا هشتاد فیلم تولید شده در یک سال، بیست تا سی فیلم توسط فیلمسازان اول تولید می‌شود، آنهایی که با این جمله یعنی «ایران بهشت فیلمسازان اول است» شوخی می‌کنند، به ما بگویند در کدام کشور دنیا این موضوع اتفاق افتاده است؟ باید بدانیم این موارد از گنجینه‌های ماست. برای همه آرزوی موفقیت می‌کنم. امیدوارم جشنواره خوبی داشته باشیم چون با توجه به شرایط و محدودیت‌هایی که داریم این موضوع می‌تواند تجربه سخت و جدیدی برای ما باشد.

در ادامه مراسم امیر اسفندیاری بار دیگر روی صحنه آمد و عنوان کرد: می‌خواهم این خبر را دوباره بگویم چون بسیار هیجان‌انگیز است؛ سه سال نمایندگان فیاپف به ایران آمدند و همه چیز را چک کردند.‌ قرار بود عضو جشنواره‌های رقابتی شویم که جشنواره‌های معتبری مثل کن، ونیز و… در این لیست قرار دارند. الان هم جشنواره جهانی فیلم فجر به این فهرست راه پیدا کرده است.

در ادامه برنامه محمدمهدی عسگرپور و علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با حضور کیانوش عیاری کارگردان و سیامک اطلسی بازیگر فیلم سینمایی «آن سوی آتش» برای رونمایی از پوستر بخش «فیلم‌های مرمت شده» روی صحنه آمدند و از این پوستر رونمایی کردند.

سپس کیانوش عیاری  کارگردان فیلم سینمایی‌ «آن سوی آتش» درباره رونمایی از نسخه مرمت‌شده این فیلم توضیح داد: سی و پنج سال پیش این فیلم ساخته شد. وقتی در شهری مثل اهواز متولد شدم و آسمان بالای سرم را سرخ می‌دیدم، طبیعی است چنین فیلمی را بسازم چون تضادهای اجتماعی را در نقاط مختلف دیده‌ام.

این کارگردان باسابقه سینمای ایران در پایان گفت: اثرات فوق‌العاده نفت و این سقف قرمز بر روی اهواز، نمی‌تواند دور از سرشت یک فیلمساز باشد. جوهر فیلم که ناشی از جغرافیایی است که در دل خود ثروتی دارد اما اثراتش در آن محیط دیده نمی‌شود. تشکر می‌کنم که فیلم را مرمت کردید. من هم ثبت این جشنواره در «فیاپف» را تبریک می‌گویم.

در ادامه برنامه و پس از پخش کلیپی از فیلم‌های مرمت‌شده حاضر در این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر، سیامک اطلسی بازیگر «آن سوی آتش» بیان کرد: همکاری با آقای عیاری برای من باعث افتخار است، یادم می‌آید وقتی پنجاه سالم بود از سوی آقای عیاری به این کار دعوت شدم، ما زیر بمباران اهواز کار می‌کردیم. به‌طوری‌ که برخی به ما می‌گفتند برگردید ولی آقای عیاری ایستاد. ما تمام دیالوگ‌ها را بی وقفه می‌گفتیم. بهترین فیلمی که در این سال‌ها کار کرده‌ام، «آن سوی آتش» است.

در پایان آیین آغاز به کار رسمی سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر و بعد از پخش کلیپی از کیانوش عیاری که حاوی توضیحاتی درباره کارنامه این کارگردان بود، فیلم سینمایی «آن سوی آتش» برای مخاطبان به نمایش درآمد.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است