محمدعلی بهمنی: مجوز به همه ترانه‌ها ظلم به وزارت ارشاد است

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، استاد محمدعلی بهمنی چندی پیش به دلیل عارضه قلبی تحت عمل قلب قرار گرفته بود. نیکنام حسینی‌پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت روز چهارشنبه،29 ماه برای دیدار با استاد محمدعلی بهمنی به منزل ایشان رفت و ضمن آرزوی سلامتی همیشگی برای او گفت: انجام عمل جراحی قلب به ویژه در این دوران شیوع کرونا کار بسیار سختی است به همین دلیل بسیاری از پزشکان سختگیرانه عمل می‌کنند.

استاد بهمنی گفت: درباره جراحی من چند پزشک با هم مشورت کردند و پس از انجام بررسی‌های لازم تصمیم گرفتند که جراحی صورت بگیرد و درنهایت عمل خیلی راضی‌کننده و خوب پیش رفت.

در ادامه گفتگوهایی پیرامون رابطه دوستانه و آثار استاد بهمنی و شاعران هم عصر ایشان چون حسین منزوی و سیمین بهبهانی صورت گرفت.

شعر یک ثروت ملی است

حسینی‌پور با اشاره به این که شعر یک ثروت ملی است گفت: حس می‌کنم اوضاع شعر رو به راه نیست و بسیاری از اشعار کنونی و نه همه، ذائقه مخاطب را تحلیل می‌برد. زمانی شعر شاعران بزرگی چون شما، سیمین بهبهانی، حسین منزوی، شهریار، اخوان و نیما اشعاری بود که مردم را تغذیه می‌کرد، اما اکنون بسیاری از اشعار مفهومی که باید را ندارند.

استاد بهمنی بیان کرد: شاعران خوبی داریم منتها ترانه‌های کنونی مقداری فضای ادبی حال حاضر را تخریب کرده‌اند و الان شرکت‌های بسیاری وجود دارد که هرکدام خطی مشی خود را دارند. متاسفانه حتی بسیاری از ترانه‌ها معلوم نیست چه می‌خواهند بگویند و چه مفهومی را برسانند. متاسفانه این ماجرا که به بسیاری از این ترانه‌ها مجوز داده می‌شود، ظلمی به خود وزارت ارشاد است.

بیکاری چاپخانه‌ها

همسر استاد که در حوزه نشر فعالیت می‌کند نیز گفت: به دنبال این هستیم که انتشارات را از بندرعباس به تهران منتقل کنیم.

استاد در ادامه صحبت‌های خود گفت: بعد از انقلاب حرکت بسیار خوبی صورت گرفت که همه ادارات بتوانند چاپخانه داشته باشند. به نظر من این اتفاق خوبی بود. اکنون در بندرعباس چاپخانه‌ها کاری ندارند.

حسینی‌پور افزود: شرایط شیوع ویروس کرونا و همچنین فراگیر شدن انتشار کتاب در قالب نسخه‌های دیجیتال در این اتفاق و کم کار شدن چاپخانه‌ها بی‌تاثیر نبوده است.

محیا کردن شرایط برای انجام واکسیناسیون

حسینی‌پور در رابطه با دریافت دوز دوم واکسن استاد گفت: برای این که استاد راحت‌تر و به دور از ازدحام دوز دوم واکسن خود را دریافت کنند، شرایط را محیا می‌کنیم تا بتوانند مانند سایر هنرمندان عضو موسسه، واکسیناسیون ایشان نیز در محل موسسه، بدون ازدحام و با رعایت تمام موارد بهداشتی انجام شود.

در پایان این دیدار لوح تقدیری به رسم یادبود به استاد محمدعلی بهمنی تقدیم شد.

این دیدار روز چهارشنبه، 29 اردیبهشت ماه در منزل استاد بهمنی صورت گرفت.

استاد محمدعلی بهمنی 27 فروردین ماه سال ۱۳۲۱ در دزفول متولد شد. وی در سال ۱۳۴۵ به همکاری با رادیو مشغول شد، اما پس از چندی به کار چاپخانه و انتشارات روی آورد. وی در سال ۱۳۷۸ به عنوان غزلسرای نمونه کشور و در سال ۱۳۸۵ نیز به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار شعر معرفی شد.

استاد بهمنی نخستین مجموعه شعر خود را پیش از ۳۰ سالگی و با عنوان «باغ لال» منتشر کرد و پس از آن هم آثار دیگری را مانند «در بی‌وزنی»، «در فصل عطسه‌های پیاپی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ می‌شود»، «این خانه واژه‌های نسوزی دارد»، «شاعر شنیدنی است»، «خیال که خیس نمی‌شود»، «نیستان» و «من زنده‌ام هنوز و غزل فکر می‌کنم» را چاپ و منتشر کرد.

انتهای پیام/