«گنجینه اسناد وکیل الرعایا» راه اندازی شد/ توجه پژوهشگران بیرمی به تدوین تاریخ محلی | پایگاه خبری صبا
امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۱

«گنجینه اسناد وکیل الرعایا» راه اندازی شد/ توجه پژوهشگران بیرمی به تدوین تاریخ محلی

«گنجینه استاد وکیل الرعایا» افتتاح شد.

به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراسم افتتاح «گنجینه اسناد وکیل الرعایا» گفت: شعار ما «کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی» است و معتقدم حافظه ملی هم در خانه هر ایرانی است زیرا حافظه ملی از خلال همین اسناد و مدارکی که جنبه سندی دارد به دست می‌آید و حفظ اسناد پاسداری از حافظه ایرانی است.

وی ادامه داد: تعلق خاطر به سرزمین، فرهنگ و تاریخ یادآوری می‌کند که تسلط بیگانگان بر تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی قابل پذیرش نیست و نسل جوان با مطالعه اسناد تاریخی باید به این نکته توجه داشته باشند که خودشان  فرهنگ‌ساز سرزمین‌ خویش باشند.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر حفظ اصالت فرهنگ عنوان کرد: مردم نباید اصالت و تاریخ گذشته خود را فراموش کنند و بر همه ما واجب است که در این عصر، حافظ فرهنگ اصیل و ماندگار ایران اسلامی باشیم و حفظ هویت فرهنگی نیازمند علم‌آموزی و دانش‌اندوزی است.

بروجردی تصریح کرد: جوانان باید خودشان را به زینت علم مزین کنند همان چیزی که به تعبیر روایی، العلمُ سلطان است زیرا هدایت و رشد یک جامعه با دانش، علم و دوری از جهل و خرافه محقق می‌شود.

وی اظهار کرد: مهم‌تر از قدمت و دیرینه فرهنگی و باستانی، حفظ و نگهداری و انتقال میراث تاریخی است و حال همت دوستداران فرهنگی در این مجموعه اسنادی موجب شده است تا انتقال میراث فرهنگی مانند یک چراغ راه را برای نسل‌های آینده شاهد باشیم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در پایان با اشاره به اهمیت فرهنگ خاطرنشان کرد: اعتقادم بر این است که فرهنگ مهم‌ترین نقش را در ارتباط میان ملت‌ها دارد و بر همین اساس دیپلماسی فرهنگی از ارزش بالایی برخوردار است.

کوروش کمالی سروستانی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در ادامه این مراسم به «گنجینه استاد وکیل الرعایا» اشاره کرد و گفت: این گنجینه اسنادی نشان‌دهنده توجه پژوهشگران بیرمی به تدوین تاریخ محلی است.

مدیر دانشنامه فارس افزود: تاریخ محلی در کنار سایر گونه‌های تاریخ‌نگاری یکی از زمینه‌هایی است که مورخان ایرانی آن را به شایستگی آزموده‌اند.

وی در پایان اظهار کرد: این سنت از سده سوم تا دوره معاصر تداوم داشته است و جایگاه ویژه‌ای در رویکرد زیست‌بوم نگارانه به تاریخ دارد. آنچه به تاریخ محلی معنا می‌بخشد، نسبتِ آن با تاریخ ملی است، بنابراین باید در همه حال شناخت تاریخ محلی را ذیل تاریخ ملی در نظر گرفت.

فروغ پارسا، مدیر پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز تاکید کرد: آرشیو ملی به‌منزله حافظه ملی،موزه‌های اسناد در همه نقاط دنیا مورد اهمیت است و مرکز اسناد محلی برای نمایش تاریخ فرهنگی هر سرزمین و بازتاب فرهنگ هر ملت است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: گنجینه اسناد حاج سیدعلی تاجر بیرمی معروف به وکیل الرعایا یک شاهد و گواه زنده تاریخی است که چگونه یک شخصیت بازرگان تاریخی موفق به تحول و نوسازی در مناطقی از کشور شده است.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است