کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» رونمایی شد | پایگاه خبری صبا
امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۲۴

کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم؛ روایت سرداری که سرباز شد» 14دی‌ماه با حضور اسماعیل رمضانی، کریم همتی و علی ربیعی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط‌عمومی انتشارات سیمای شرق، اسماعیل رمضانی نویسنده کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» در ابتدای نشست درباره علت پرداختن به این کتاب بیان کرد: ماجرای علاقه‌مندی به حوزه پرداختن به مرگ آدم‌های معروف از مرگ مرتضی پاشایی آغاز شد، بعد از آن با فوت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ادامه پیدا کرد. بعد از آن جمعه تلخ شهادت حاج قاسم سلیمانی، ما با رویداد بزرگی روبرو بودیم و احساس کردم اگر وقایع‌نگاری نشود ممکن است جزئیات فراموش شود، بنابراین تمام اتفاقات و جزئیات را روز به روز یادداشت کردم و در ادامه هم خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری کرد تا بخشی از کتاب حذف نشود و من هم سعی کردم به عنوان یک راوی صادق و عینی همه آنچه بوده را روایت کنم تا برای آینده‌گان باقی بماند.

مدیرمسئول روزنامه شهروند در بخش دیگری از صحبت‌هایش به نبود استراتژی‌ معین برای پوشش رویدادهای بزرگ در رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: سردار سلیمانی کسی بود که هر لحظه احتمال شهادت او می‌رفت و رسانه‌های ما باید در پس ذهنشان این نکته را داشتند که بعد از وقوع چنین جریاناتی چه کنند. این در حالی بود که در روزهای اول ما سردرگمی‌های رسانه‌ای بسیاری داشتیم و همین موضوع باعث شد رسانه‌های خارجی در موضوعاتی دست پیش بگیرند. پس از آن در گام بعدی هم به پژوهشگران اجتماعی نیاز داریم تا این جریانات را تحلیل کنند.

کریم همتی رییس جمعیت هلال‌احمر نیز در ادامه مراسم رونمایی از کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» بیان کرد: سردار سلیمانی برای صلح جنگید و در این راه هم جان خودش را از دست داد. او در راستای اهداف جمعیت هلال‌احمر هم اقدامات مهمی داشت و خدمات بشر دوستانه‌ای را انجام داد که کمتر جنگاوری دست به چنین اقداماتی می‌زند. باید چنین اتفاقاتی که رخ می‌دهد را ثبت و ضبط کرد که بهترین آن تبدیل شدن آن به کتاب است.

در ادامه این مراسم علی ربیعی سخنگوی دولت، با بیان اینکه موضوع این کتاب خیلی بیش از آنچه که در رسانه‌های رسمی مطرح می‌شود نیاز جامعه ایران است، گفت: در این کتاب بر اساس روزنامه‌نگاری تحلیلی‌تاریخی، برش دیگری از شخصیت شهید قاسم ‌سلیمانی برای امروز و فردای جامعه ایران تبیین شده است.

سخنگوی دولت با طرح این سوال که نمی‌دانم چه اتفاقی می‌افتد که بعضی از آدم‌ها خودشان گفتمان می‌شوند و یک فرد به مثابه یک نهاد مرجع قرار می‌گیرد، بیان کرد: ما در دوره تاریخی خاصی به سر می‌بریم و هیچ دوره‌ای مثل امروز هجوم وقایع منفی روی امور تاثیرگذار نبوده است. هیچ دوره‌ای مثل امروز روح و روان تمامیت ذهنی جامعه تحت تاثیر نبوده و حرف‌های ناامید کننده‌ای در داخل تولید نمی‌شود. ما نیازمندیم از روح بلند حاج قاسم بیشتر نوشته شود و این نیاز نسل امروز و فردای ما است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با طرح این سوال که آیا ‌می‌شود نسلی بدون قهرمان ذهنی زندگی کند؟ گفت: ما با نگاهی به قهرمان‌های ذهنی نسلی می‌توانیم جامعه‌شناسی تحولات ارزشی را تحلیل کنیم. در حقیقت می‌توانیم بگوییم امروز جامعه با کدام قهرمان ذهنی زندگی می‌کند و اگر هم جامعه‌ای قهرمان‌زدایی شده باشد این جامعه چقدر می‌تواند دستخوش تغییرات ناگهانی قرار بگیرد.

وی افزود: متاسفانه سنت بسیار غلطی در چند سال اخیر در کشور ما رخ داده که افراد را روی ظاهر تحلیل می‌کنند. اگر از روی ظاهر بخواهید افراد را قضاوت کنید ممکن است جزو دسته‌بندی‌هایی کمتر قابل قبول قرار بگیرند و این از مشکلاتی است ما امروز با آن دست به گریبان هستیم که آدم‌ها را دائم دسته‌بندی می‌کنیم. تصور می‌کنم که سه ‌موضوع در کنار هم چنین پدیده‌ای را به وجود می‌آورد. یکی ارزش کاری است که انسان انجام می‌دهد. دوم شخصیت درونی شده فرد و موضوع سوم خوانش جامعه از آن آدم است که این سه ویژگی در کنار هم ترکیب شده و بعضی از آدم‌ها را به پدیده‌های نسلی و حتی چند نسلی تبدیل می کند. بنابراین خوانش رفتار اجتماعی فرد مهم هست.

ربیعی با بیان اینکه ارزش‌های کاری شهید قاسم سلیمانی واقعا استراتژیک بود، اظهار کرد: فهم سردار سلیمانی از تحولات امنیت منطقه، امنیت ملی و امنیت جهانی کاملاً فهم استراتژیک بود و ما کمتر آدمی این‌گونه داریم.

سخنگوی دولت اضافه کرد: به راستی قاسم سلیمانی آدمی استراتژیک بود و ما بارها از زبان دشمنان او این مطلب را شنیده‌ایم. در صفحاتی از همین کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» مصاحبه‌ای هست که یکی از ژنرال‌های آمریکایی در مناظره‌ای می‌گوید کاش ما مثل شهید سلیمانی داشتیم.

وی با بیان این که هر کتاب و نوشته بخشی از ماندگاری قهرمانان جامعه است، گفت: قطعا باید منش‌ها را به جامعه یادآوری کنیم. چه شد که آدم‌ها به این نقطه رسیدند و این کار با نوشتن و کتاب بهتر ماندگار می‌شود. فیلم‌ها دیده می‌شوند ولی از یادها می‌روند. کتاب‌ها در کتابخانه‌ها می‌مانند. من قبول ندارم جامعه ایران کتابخوان نیست. کتاب خریده می‌شود و کتاب‌ها می‌مانند، شاید عوامل اقتصادی اجتماعی زیادی وجود داشته باشد که چرا جامعه کمتر به کتاب و کتابخوانی رو می‌آورد اما به هر صورت کتابخوانی خوب و ارزشمند است.

ربیعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کتاب «چهل روز پس از حاج قاسم» گفت: این کار وقایع‌نگاری بوده که پس از واقعه را تا ۴۰روز تشریح کرده است و جامعه فراموش نمی‌کند که در آن ۴۰روز حرف‌های ناب و بکر زده می‌شود که این حرف‌های اولیه بدون تفسیرهای ثانویه است.

سخنگوی دولت در پایان با بیان این که ما بیش از این نیاز داریم که در این زمینه کتاب بنویسیم، گفت: جامعه ما بیش از هر دوره‌ای نیازمند افراد آرام‌بخش است. جامعه بیش از هر دوره‌ای یار و رفیق می‌خواهد. ما به غمخوارگی ملی نیاز داریم. جامعه به آدم‌هایی که نماد غمخوارگی ملی، آرامش، امنیت، فداکاری هستند، نیاز دارد. به‌آدم‌هایی که بگویند ما هستیم تا دیگران راحت زندگی کنند، نه اینکه ما هستیم تا با سوءاستفاده از دیگران راحت باشیم، جامعه امروز بیش از هر دوره ای به آدم‌های نوع اول نیاز دارد.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است