بخش نواحی «جشنواره ملی موسیقی جوان» به خط پایان رسید | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۴

بخش نواحی «جشنواره ملی موسیقی جوان» به خط پایان رسید

آخرین روز بخش نواحی سیزدهمین «جشنواره ملی موسیقی جوان» پنج شنبه هفدهم مرداد ماه با حضور هنرمندان شرق و جنوب خراسان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صبا به نقل از روابط عمومی سیزدهمین «جشنواره ملی موسیقی جوان»، آخرین روز بخش نواحی سیزدهمین «جشنواره ملی موسیقی جوان» پنج شنبه هفدهم مرداد ماه با حضور هنرمندان شرق و جنوب خراسان برگزار شد.

تالار رودکی در این روز از نوازندگان شرق و جنوب خراسان در بخش های دوتار، آواز، دایره و دهل میزبانی کرد و نفرات راه یافته به مرحله نهایی در مقابل هیات داورانی متشکل از اسفندیار تخم‌کار، عزیز تنها، محمدفاروق دُرپور و حسین رحمت‌الهی قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

این جشنواره در بخش اول با حضور نوازندگان دوتار رده های سنی «الف و ب» فعالیت خود را آغاز کرد و در ابتدا در رده سنی «الف»، کیان واحدی قطعات خود را اجرا کرد. پس از او امین دامن پاک، علی سپهری حسن پور، امیر مددی، عطیه محفوظی فر، نازنین تنها، مهدیس ابراهیمیان و آرمان واحدی حاجی آباد حاجی ابراهیمی از این رده سنی به نوبت روی صحنه رفتند و قطعات خود را اجرا کردند.

پس از استراحتی کوتاه نوبت به اجرای گروه سنی «ب» رسید و در ابتدا یاسمین تنها مقابل هیات داوران قرار گرفت و به اجرای قطعات خود پرداخت. پس از او، مصطفی اسلامی، بنیامین جوان بخت، ایمان تخم کار علیایی، محمدامین شیری و علیرضا رجب زاده از این رده سنی روی صحنه حاضر شدند و به دوتار نوازی پرداختند.

بخش دوم جشنواره به دوتار نوازان گروه سنی ج اختصاص داشت. سلمان سلیمانی، محمد سلیمانی، محسن کریمی، صالح افضلی شهرنوی، علی شیری مشهد ریزه و ناصر رسولی نفراتی بودند که در این رده سنی قطعات خود را اجرا کردند.

بخش سوم و پایانی روز یازدهم «جشنواره موسیقی جوان» به بخش های آواز، دایره و دهل اختصاص داشت و در ابتدا در بخش آواز، مبین درپور، کیان واحدی، محمدامین امینی خلیلی و محمد حسن زاده از رده سنی «الف» و عبدالرحمان با طوری از رده سنی «ب» و همچنین عباس اعظمی چشم سرخ، محمد غیبی یوسف آبادی و محسن کریمی از رده سنی «ج» مقابل هیات داوران قرار گرفتند و به نغمه سرایی پرداختند.

در بخش دایره، نیما ضربی از رده سنی «ب» تنها شرکت کننده این بخش بود. همچنین در بخش دهل نیز امید نی نواز شهرنوی از رده سنی «ج» تنها شرکت کننده این بخش بود.

مصطفی تیموری از تربت جام، مصطفی سلیمانی از تایباد و اله داد بهرامی از تایباد، غایبان یازدهمین روز «جشنواره موسیقی جوان» بودند.

حضور علی ترابی و محمدرضا درویشی مشاور دبیر جشنواره در بخش موسیقی نواحی از نکات حاشیه‌ای یازدهمین روز «جشنواره موسیقی جوان» بود.

حسین رحمت الهی عضو هیات داوران در بخش موسیقی شرق و جنوب خراسان درباره اجراهای روز یازدهم جشنواره موسیقی جوان گفت: کیفیت اجراها در تمام رده‌های سنی بسیار نزدیک بود و این موضوع کار را برای اعضای هیأت داوران بسیار سخت کرده است. در مجموع اجراها نسبت به سال گذشته بهتر شده بود و بنده از نوازندگان رده سنی «ج» خصوصا در بخش دوتار رضایت بیشتری داشتم.

وی درباره نقاط ضعف نوازندگان نیز افزود: تعدادی از نوازندگان روایت‌های قدیمی موسیقی را کمتر کار کرده بودند که امیدواریم بیشتر تلاش و تحقیق کنند تا در دوره‌های آینده بهتر شوند.

حسین رحمت الهی در پایان درباره برگزاری جشنواره موسیقی جوان نیز یادآور شد: جشنواره موسیقی جوان در صورتی که تداوم داشته باشد، می‌تواند به رشد و پیشرفت نوازندگان جوان کشور کمک کند و اگر چنین جشنواره‌هایی برگزار نشود، امکان دارد نوازندگان زیادی دلسرد شوند و نوازندگی را کنار بگذارند.

عزیز تنها عضو هیات داوران بخش موسیقی نواحی در بخش موسیقی شرق و جنوب خراسان درباره اجراهای روز یازدهم «جشنواره موسیقی جوان» گفت: کیفیت اجراها هر سال بهتر از سال‌ های گذشته می‌شود و قلبا از تمام مسئولان برگزاری جشنواره موسیقی جوان بابت برگزاری چنین جشنواره‌ای تشکر می‌کنم. سطح کیفی اجراها نیز در رده‌های سنی مختلف بالا رفته است. ضمن این که بنده از نوازندگان سازهای دوتار و دهل رضایت بیشتری داشتم اما متأسفانه در ساز دهل تنها یک شرکت‌ کننده داشتیم و امیدوارم که در سال‌ های آینده شرایطی فراهم شود که تعداد نوازندگان بیشتری از این ساز در جشنواره حضور داشته باشند.

وی درباره نقاط ضعف نوازندگان نیز بیان کرد: تعدادی از نوازندگانی که برای نخستین بار در این جشنواره شرکت کرده بودند، استرس داشتند و این موضوع نیز طبیعی است.

عزیز تنها در پایان درباره برگزاری جشنواره موسیقی جوان نیز بیان کرد: «جشنواره موسیقی جوان» یکی از بهترین جشنواره‌ هایی است که در حال حاضر در کشور برگزار می‌شود و برگزاری چنین جشنواره‌هایی باعث ایجاد انگیزه در بین جوانان شده است و قطعا می‌تواند به رشد و پیشرفت نوازندگان جوان کمک کند. در حال حاضر نیز این جشنواره تأثیر خودش را روی نوازندگان جوان گذاشته است.

اسفندیار تخم‌کار عضو دیگر هیأت داوران در بخش موسیقی شرق و جنوب خراسان درباره اجراهای امروز گفت: اجراها نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بود و نوازندگان پیشرفت بسیار خوبی داشتند. ضمن این که از نوازندگان بخش‌های دوتار و دهل رضایت بیشتری داشتم.

وی همچنین درباره اجرای نوازندگان نیز افزود: نوازندگان رده سنی الف و ب باید بیشتر تلاش و تحقیق کنند و مقام‌های موسیقی را یاد بگیرند و به یکی دو مقام بسنده نکنند. این نوازندگان می‌توانند زیر نظر استادان موسیقی آموزش ببینند تا بهتر شوند.

اسفندیار تخم‌کار در پایان درباره برگزاری جشنواره موسیقی جوان نیز تصریح کرد: جشنواره موسیقی جوان در نوع خودش یک جشنواره کم‌ نظیر است به دلیل اینکه در بخش موسیقی نواحی باعث می‌شود اصالت‌ها حفظ شود. ضمن اینکه نوازندگان نیز به سمت موسیقی نواحی می‌ روند و این موضوع برای آینده بسیار پربار و مفید خواهد بود.

محمدفاروق دُرپور دیگر عضو هیات در بخش موسیقی شرق و جنوب خراسان درباره اجراهای روز یازدهم «جشنواره موسیقی جوان» گفت: اجراهای امروز بسیار خوب بود و به دلیل اینکه این جشنواره هر ساله برگزار می‌شود، طبیعتا حضور در این جشنواره نیز برای شرکت‌کنندگان تجربه شده و بهتر از سال‌ های گذشته بوده اند. تمام رده‌ های سنی بسیار خوب اجرا کردند اما از رده سنی «ج» رضایت داشتم. ضمن اینکه از بخش‌های دوتار و آواز رضایت بیشتری داشتم.

وی درباره اجراهای نوازندگان نیز بیان کرد: درست است که از رده سنی «ج» رضایت داشتم اما توقع اجراهای بسیار بهتری از این رده سنی و همچنین رده سنی «ب» داشتم و در قسمت آواز باید بیشتر تلاش کنند و حتما زیر نظر استادان برجسته کشور آموزش ببینند تا در بخش آواز قوی‌ تر شوند.

محمدفاروق دُرپور در پایان درباره برگزاری «جشنواره موسیقی جوان» نیز گفت: وجود چنین جشنواره‌ای باعث می‌شود نوازندگانی که ناشناخته هستند و در شهرها و روستاهای دورافتاده زندگی می‌کنند، از وجود چنین جشنواره‌ای اطلاع پیدا کنند و بتوانند هنر خودشان را ارایه دهند.

سیزدهمین «جشنواره ملی موسیقی جوان» با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت استادان موسیقی کشور از سوی انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی از تاریخ ۵ مرداد ماه تا ۵ شهریور ماه سال جاری در تالار رودکی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است