واکنش کانون فیلمنامه‌نویسان به انحصارگرایی در عرصه‌ تولید سریال‌های نمایش خانگی | پایگاه خبری صبا
امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۳
در قالب بیانیه‌ای صورت گرفت؛

واکنش کانون فیلمنامه‌نویسان به انحصارگرایی در عرصه‌ تولید سریال‌های نمایش خانگی

شورای مرکزی کانون فیلم‌‌نامه‌نویسان‌ در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی درباره‌ توقف تولید سریال در شبکه‌ نمایش خانگی، اعلام آمادگی کرد تا به هر دو سازمان درگیر در این ماجرا نظرات مشورتی لازم را ارایه دهد.

به گزارش خبرگزاری صبا، شورای مرکزی کانون فیلم‌‌نامه‌نویسان‌ سینمای ایران در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی درباره‌ اخبار مرتبط با انحصارگرایی در عرصه‌ تولید سریال در شبکه‌ نمایش خانگی، اعلام آمادگی کرد تا به هر دو سازمان درگیر در این ماجرا یعنی سازمان سینمایی و سازمان صداوسیما نظرات مشورتی لازم را ارایه دهد.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

«مدیر کل پروانه‌ ساخت سازمان سینمایی اعلام کرده است که به منظور جلوگیری از سریال‌سوزی تا اطلاع ثانوی مجوزی برای ساخت هیچ سریالی در شبکه‌ نمایش‌خانگی صادر نمی‌شود. خبر‌ها حاکی از آن است که این اعلام توقف به دلیل اختلاف میان سازمان سینمایی و سازمان صدا‌وسیما در بحث صدور مجوز نظارت بر تولید محصولات نمایش‌خانگی است.

با توجه به این‌که در چند سال گذشته بیش‌ترین نظارت و ممیزی و اعمال نظرات از سوی هر دو سازمان‌ یعنی هم سازمان سینمایی و هم سازمان صدا و سیما روی فیلم‌نامه اعمال شده است، کانون فیلم‌نامه‌نویسان با توجه به ارتباط ناگزیر شغلی اعضای خود با هر دو سازمان، پیشنهادات و انتقاداتی را به شرح زیر مطرح می‌کند:

۱-می‌توان پیش‌بینی کرد که انتقال صدور مجوز از سازمان سینمایی به صدا و سیما به انحصار مطلق در این حوزه و یک‌سان‌سازی تولیدات دو بخش متفاوت و کم‌رنگ شدن جذابیت‌های تولیدات بازار کار منجر شود.

۲- بارها از زبان مسئولان فرهنگی شنیده‌ایم که مشکل سینما و آثار نمایشی ما ضعف فیلم‌نامه است. به عقیده‌ کانون فیلم‌نامه‌نویسان، بزرگ‌ترین مشکل، عدم درک مسئولان نظارتی از ماهیت پیچیده فیلم‌نامه و فیلم‌نامه‌نویسی‌ست‌.

۳- معتقدیم ارتقا سطح فیلم‌نامه‌نویسی و ساخت آثار قابل قبول در گرو ارتباط تنگاتنگ سازمان‌های نظارتی و تولید با تنها نهاد و صنف فیلم‌‌نامه‌نویسی‌ست وگرنه منشا بودجه‌ تولید و دولتی‌بودن یا خصوصی‌بودن آن، هرگز مجوزی برای حاکمیت محض صاحبان احتمالی سرمایه برای تولید آثار ضعیف نخواهد بود.

۴- به سازمان سینمایی و سازمان صداوسیما پیشنهاد می‌کنیم بیش از توجه به متولی‌گری، نگران کارنامه‌ خود در ساخت محصولاتی نمایشی باشند که تنها در یک میدان بی‌رقیب شانس دیده‌شدن دارند.

با در نظر گرفتن مراتب ذکرشده، کانون فیلم‌نامه‌نویسان سینمای ایران آمادگی خود را برای ارایه مشاوره‌ مداوم و ساختاری به این دو سازمان ناظر اعلام می‌کند.»

انتهای پیام/

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است